Om oss

" I do not hesitate to give Sebra Film much credit for my father`s success as a scientific popularizer."
- Thor Heyerdahl Jr

Om Sebra Film

Sebra Film är ett företag som skapar och producerar dokumetärer om relevanta globala ämnen. Företaget är beläget i Torsby i norra Värmland, Sverige.

Sebra Films arkiv innehåller produktioner och filmskanning från ett halvt sekel. Till sitt förfogande finns också ett unikt nätverk av kontakter till filmskapare och producenter över hela världen. Hundratals nationella och internationella TV-företag som stöds av stora nationella och internationella organisationer har tagit tillfället i akt att samarbeta och skapa sina produktioner här.

Sebra Film har producerat ett stort antal bidrag för nationell och internationell television. Produktioner som "World of Forest", "Challenges of the seas", "Drugs around the world", "Culture Spans the World", "World of Democracy","Peace and Conflict" och "The Green Planet" var viktiga serier för företaget. Tillsammans med dokumentationen av expeditioner och vetenskapliga verk av Thor Heyerdahl lade dessa serier grunden för både Sebra film-arkivet och arbetet med deras systerorganisation Global Kunskap.

Bengt Jonson om Sebra film

2011 skrev Bengt vad han kallade för "en snabbkrönika i stora kliv" om Sebra films resa genom tiderna. Detta är ett kort utdrag ur den:

"Åke Karlsson tog sig tid en tidig junimorgon 1961 att läsa en idé som skrivits ned med gnetig handskrift på några linjerade skrivbokspapper om ett äventyr med småpojkar, "Kanaljer i fara". Filmen fick ett lyckligt slut. Nu 50 år senare arbetar Sebra Film med ett nytt projekt om skogarna på planeten jorden.

Bengt Jonson och Åke Karlsson startade Sebra Film AB 1966.
Bengt Jonson och Åke Karlsson startade Sebra Film AB 1966.
Bengt, Åke och Indira Gandhi i Indien.
Bengt, Åke och Indira Gandhi i Indien.
Johnny Steen, Anders Berg, Åke Karlsson och Bengt Jonson på Påskön.
Johnny Steen, Anders Berg, Åke Karlsson och Bengt Jonson på Påskön.