Aktuellt

"There is a great engagement and a lot of competence concerning the environment and the questions within the subject. The documentaries that have been produced are fantastic and pedagogic and can be used in an educating aspect to increase the knowledge on how the development has taken its turns throughout history and up until today." 
- Ann-Kristine Johansson, Chairman Konsum Värmland

Projektsamarbete om Grön lönsam tillväxt och lokal upphandling i Hagfors kommun.


Sebra Film kommer under en tid av ett år att samarbeta med Global Kunskap och Hagfors kommun i projektet "Grön lönsam tillväxt i Hagfors kommun", för att producera filmer om grön lokal upphandling.

Filmerna ska utgöra en del av de material som skapas inom projektet för att engagera olika lokala målgrupper att samverka i frågor som berör grön lokal upphandling.

Under projekttiden ska minst 3 filmer produceras som ska stimulera till ökad kunskap och inspiration om hur fotosyntesen kan ligga till grund för en ny utveckling och framtid i kommunen.

Projektet stöds förutom av Hagfors kommun också av Leader Växtlust Värmland samt av EU;s Landsbygdprogram.

Projektet blir en viktig del i den tidigare beslutade "Hagfors strategin", där målet är att bli en hållbar kommun.

Ett antal filminspelningar och intervjuer har genomförts men inspelningarna fortsätter och den första filmen förväntas vara klar i december. De övriga filmerna kommer under våren 2020.

Mer information finns på www.globalkunskap.se

Här nedan kan du se den första filmen.
Vill du ladda ner den? Det är gratis.Titta efter download på sidan du kommer till

Nostalgibox
 

Köp vår DVD-box med 10 nostalgifilmer
från 1930-2000.


Pris 450:- 

Innehåll:
Torsby 1930-1942
Vår Hembygd
Anna-Lisa Pewe - Gymnastikuppvisning
Fryksdalsdans
Flottning i Fryksdalen
Torsby maj -1964
Kanaljer i fara
Kungen kommer
Torsby förstås!
Torsby 2000 sekunder

Ring 070- 621 52 22 eller
maila stefan.degerlund@sebrafilm.se 

Kontantbetalning eller swisha oss vid hämtning. Ha gärna jämna pengar.

• Köp Boken om Bengt •

Boken om Bengt. Boken om Bengt.

Bengt Jonson producerade 100–tals filmer under åren 1961-2017. 
Under ibland mycket dramatiska resor och sammanhang kom Bengt och Sebra-teamet att filma i fler än 100 länder. 
KLICKA HÄR för att se ett kort avsnitt ur en av de få filmer vi har där Bengt står framför kameran. Inspelningarna är gjorda i Thailand och Kambodja.

Boken om Bengt har fått titeln ”En kärlek så stor” och har skrivits av Thor Ullerö. Boken som inte bara handlar om kärleken till de unika möjligheter filmmediet skapar, utan handlar också om kärleken till familjen och till människorna över hela planeten. 


Boken finns nu att köpa på Sebra Film.
För att köpa ett exemplar, ring oss på 070-621 52 22
eller maila oss på stefan.degerlund@sebrafilm.se


Boken kostar 200 :-/st.
Det går bra att få boken hemskickad, köparen står då för porto och frakt.


Paketpriser:

► För 600 kr får du dessutom vår TV serie ”The Green Planet” som innehåller tre program och en CD med musiken från serien. För ett smakprov av musiken, tryck play på spelaren längst ned i detta inlägg. 

För 1 000 kr får du även den helt nya filmen ”Den gröna cirkeln”, 7 min, med absolut färska intervjuer av några av de främsta debattörerna och experterna inom bioekonomin. I filmen möter vi professor Thomas Lundmark, SLU, som hävdar att Norden har en avgörande möjlighet att ta ledningen i utvecklingen av bioekonomin, mfl medverkande. KLICKA HÄR för att se två utdrag ut filmen "Den Gröna Cirkeln".

Sebra Film AB 
Stefan Degerlund

 

"The Forest" av Ragnar Bjerkreim

Bioekonomi

Europeisk som global ekonomi måste de kommande årtiondena övergå till andra energi- och industrisystem. Energin måste komma från förnybara generationssystem och energibärare. Industrin måste garanteras förnybara råvaror, detsamma gäller byggnader och konstruktioner.

Omorganisationen får snabbt industrirevolutionens skala och benämns ofta som en "tredje industriell revolution". I norska och svenska medier kallas det "det gröna skiftet".

I Europa och internationellt beskrivs utvecklingen som en övergång till en "bioekonomi". I bioekonomin har fossila material ersatts med förnybara (biobaserade) oljeutbyten och förnybara energikällor och energibärare.

De nordiska länderna har mycket goda förutsättningar att både vara föredömen samt leda mycket av utvecklingen inom bioekonomin då våra länder är välordnade ekonomier, stort beroende av handel med omvärlden, en välutbildad befolkning och har tusentals framgångsrika företag och organisationer som redan idag arbetar intensivt med det vi kallar ”den gröna utvecklingen”.

Sebra Film har under åren producerat ett antal internationella serier som har berört utvecklingen i haven, skogarna, miljön och klimatet. Serierna ”Challenge of the seas” (1992) ”A world of forest” (1996) ”The Green Planet” (2014) samt programmet ”Den gröna cirkeln – skogens oändliga möjligheter” (2017) är tydliga exempel som vi nu tar avstamp i för ta fram en serie program om hur klimatutvecklingen, direkt och indirekt och med stor kraft bidrar till en allt snabbare omställning till en grönare värld.